I had finished the Elizabeth baby quilt, she will be born this week, everybody waiting for her ! and she has taken her time....
I liked so much the baby quilt, the colors combination resulted funny and the embroider are not too bad.
In the pictures there are details of appliques: the sun, the butterflies, the flower, the bee.
He terminado la colcha para Elizabeth, ella nacera esta semana, estan todos esperandola y si que se ha hecho esperar!.
Me gusto mucho como quedo la colcha, la combinacion de colores resulto alegre y los bordados no salieron tan mal.
En las fotos se ven los detalles de las aplicaciones: el sol, las mariposas, la flor, la abeja.
Me gusto mucho como quedo la colcha, la combinacion de colores resulto alegre y los bordados no salieron tan mal.
En las fotos se ven los detalles de las aplicaciones: el sol, las mariposas, la flor, la abeja.
And the promise...the Meringue Tart recipe!
Meringue Tart
5 egg white
1 cup sugar (250 grs)
5 tbsp. sugar powder (confectioners’ sugar)
½ tsp. baking powder
½ tsp. pure corn starch
Beat the egg white until it is hard. Add the sugars’ cup, by tbsp. When this is good incorporated, add baking powder, corn starch and sugar powder, slowly, with wood spoon.
Prepare the cake pan, with butter in the base and put a circle of paper to fit the base of the pan. Above this, put the meringue, without touching the pan on the borders.
Preheat the oven to 325 F and bake the meringue for 5 minutes at this temperature and then, low the temperature at 200 F and bake whit oven a little open (put a spoon in the oven door). This is for 50 minutes else.
The cream is a little box of heavy cream, beat to hard and put a 1 tbsp. of sugar and 1 tbsp. of vanilla.
When the meringue is cold, put above the cream and above this pieces of strawberry or raspberries, to covering the surface. Maintain refrigerated.
If you do other meringue, put over this and you have a meringue cake that is bigger when you need for more people.
5 egg white
1 cup sugar (250 grs)
5 tbsp. sugar powder (confectioners’ sugar)
½ tsp. baking powder
½ tsp. pure corn starch
Beat the egg white until it is hard. Add the sugars’ cup, by tbsp. When this is good incorporated, add baking powder, corn starch and sugar powder, slowly, with wood spoon.
Prepare the cake pan, with butter in the base and put a circle of paper to fit the base of the pan. Above this, put the meringue, without touching the pan on the borders.
Preheat the oven to 325 F and bake the meringue for 5 minutes at this temperature and then, low the temperature at 200 F and bake whit oven a little open (put a spoon in the oven door). This is for 50 minutes else.
The cream is a little box of heavy cream, beat to hard and put a 1 tbsp. of sugar and 1 tbsp. of vanilla.
When the meringue is cold, put above the cream and above this pieces of strawberry or raspberries, to covering the surface. Maintain refrigerated.
If you do other meringue, put over this and you have a meringue cake that is bigger when you need for more people.
Y lo prometido... la receta de la Tarta de Merengue!
Tarta de Merengue
5 claras de huevo
250 gramos de azucar granulada (1 taza)
5 cucharadas de azucar flor
1/2 cucharadita de polvos de hornear
1/2 cucharadita de chunno
Batir las claras hasta que esten duras, agregar el azucar granulada por cucharada. Cuando el merengue este firme agregar el azucar flor, chunno y polvos de hornear e incorporar suavemente con cuchara de madera.
Preparar un molde, enmantequillar el fondo y poner papel sobre este y los bordes. Poner el merengue sin que toque el papel de la orilla. Poner en horno pre calentado, horno mediano, por 5 minutos, despues de esto bajar la temperatura, bien baja, y abrir la puerta del horno levemente, dejando una abertura con una cuchara entremedio, esto por 50 minutos.
La crema se hace batiendo crema liquida hasta que este firme, poniendole un poquito de azucar y unas gotas de vainilla.
Cuando el merengue este frio, poner encima la crema y sobre este frutillas (fresas) o frambuesas cubriendo toda la superficie. Mantener refrigerado.
Se pueden hacer dos merengues y colocar uno encima de la crema y fruta y te queda una torta (pastel) de merengue mas grande, para cuando necesites para mas gente.
4 comments:
Te quedo barbaro el quilt, Pilar! Me encanta!
Gracias por las recetas, ya las imprimi para mi y se las mande a mi mamá, a mi hermana y a mis tías.
Esta hermoso, parece un verdadero jardin. El bordado fue un lindo complemento a los apliques, se ve llenito, muy colorido...es un regalo muy especial.
Respecto de la receta, aunque prefiero comer de las cosas ricas que haces mas que preparlas; la voy a guardar en mis archivos y te prometo que la practicare...
It is beautiful!! I can't believe how nice it turned out, as it is your first applique quilt. You did a wonderful job!!!
muy bonita tu colcha pilar! me encantan los colores vivos...
tu también eres chilena? o sólo viviste acá? anotaré la receta para intentarla, me la imagino riquisima, muchas gracias por compartirla!
Post a Comment